Het Portiershuisje

Onderdeel van het terrein van het Amsterdamse Olympisch Stadion.

Architect Jan Wils ontwierp het Postkantoor voor de Olympische Spelen van 1928.

Hoe bijzonder is het om een bijeenkomst, vergadering of evenement in een ruimte te houden met zoveel historie? Het Portiershuisje verhuurd door Break Out Verwondering als bijzondere ontmoetingsplek voor verschillende bijeenkomsten, evenementen en partijen.

Portiershuisje in de sneeuw

De geschiedenis van het Portiershuisje

Terug naar de Olympische Spelen van 1928...

Het Portiershuisje is een onderdeel van het terrein van het Amsterdamse Olympisch Stadion. Architect Jan Wils ontwierp het geheel voor de Olympische Spelen van 1928. Naast sportwedstrijden waren er ook Olympische kunstwedstrijden. Jan Wils ontving de gouden medaille voor zijn architectuur.

Amsterdam Escaperoom

Voormalig Postkantoor

Oorspronkelijk was Het Portiershuisje het postkantoor voor de deelnemers en de bezoekers van de Olympische Spelen van 1928. Later werd het bewoond door de opzichter van de terreinen. Na de oorlog was dit Chris Berger, mede wereldrecordhouder op de 100 meter hardlopen in 1934. Zijn dochter Elles Berger werd bekend als stadionspeaker en later als televisiepresentatrice.

Johan Cruijff en Ed van Thijn redden het Portiershuisje van de sloop

Enkele jaren terug dreigde Het Portiershuisje gesloopt te worden omdat het plaats moest maken voor de nieuwbouw in het Olympisch Kwartier. Vele buurtbewoners, cultuurliefhebbers en een groep prominenten waaronder Johan Cruijff, Ed van Thijn, Frank Rijkaard en John de Mol zetten zich in voor het behoud van huisje.


Het Portiershuisje 40 meter verplaatst

Uiteindelijk is Het Portiershuisje van de sloop gered door het in 2002 op te tillen en ruim veertig meter te verplaatsen naar de plek waar het nu staat. Vervolgens maakte Stadsherstel NV de restauratie mogelijk en herstelde het zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl.

Exploitatie
Op dit moment is Break Out gevestigd in Het Portiershuisje. Wij verhuren Het Portiershuisje als bijzondere ontmoetingsplek voor verschillende bijeenkomsten en dat doen we met veel plezier! Elke dag staan meneer en mevrouw Portier voor uw klaar om van uw evenement of bijeenkomst een bijzondere gelegenheid te maken. Inclusief iets lekkers van de bakker!

Activiteiten

Ben je benieuwd naar onze andere activiteiten?

Tragaluz 
Tragaluz is zo ingericht dat we met grote zorgvuldigheid standaardproducten op uw situatie afstemmen en slagvaardig compleet unieke trainingen produceren. We vinden niet opnieuw het wiel uit als dat niet nodig is, maar wandelen ook met veel plezier buiten de geijkte paden.

De website van Tragaluz

Escape Rooms
Van Escape rooms van 6 tot 6000 mensen, op locatie of online? Je kunt het zo gek niet bedenken. Hét ultieme teamuitje!


Meer over onze escape rooms

Breat Out
Voor onvergetelijke evenementen ben je bij Break Out verwondering aan het juiste adres. Van een spraakmakende teamdag op de Veluwe tot een meerdaags event op Mallorca, voor 10 of 10.000 personen, niets is ons (te!) gek genoeg!

De website van Break Out

Vraag of een speciaal verzoek?​
We maken graag een leuk voorstel. Inclusief catering, styling, activiteiten, entertainment. Heeft u een ander soort bijeenkomst of een vraag? Maatwerk is bij ons ook een arrangement! Naast deze escaperooms doen wij ook veel team trainingen. Voor zowel grotere als kleinere teams. Voor meer informatie hier over kijk eens op Tragaluz of bekijk één van deze (teambuidlings) activiteiten.

Een vergadering, workshop, personeels- of verjaardagsfeest?

Bezoek ons

Stadionplein 2, 1076 CM,

Amsterdam (Zuid / ZuidAs) (Route)

Volg ons

© 2024 Het Portiershuisje.